Muunna Taajuus
Saadaksesi halutun tuloksen mahdollisimman nopeasti, on parasta syöttää muunnettava arvo tekstinä, esimerkiksi '66 nHz to uHz' tai yksinkertaisesti '2 nHz':
- Useimmissa tapauksissa sana 'to' (tai '=' / '->') voidaan jättää pois kahden yksikön nimien välistä, esimerkiksi '37 nHz uHz' '69 nHz to uHz' sijaan.
- Kreikkalaisen kirjaimen 'µ' (= mikro) sijaan voidaan käyttää yksinkertaista 'u'-kirjainta, esimerkiksi uPa µPa:n sijaan.
- Lyhenteissä 'neliö' ja 'kuutio' merkki '^' voidaan jättää pois '^2' ja '^3':n tilalle. Neliösenttimetreille voidaan kirjoittaa cm² muodossa cm^2:n sijaan.
- Luvun '1,38 x 10^5' sijaan voidaan kirjoittaa 1,38e5. Kirjain 'e' tarkoittaa 'eksponenttia'.
- Peruslaskutoimitukset: vähennyslaskut (-), jakolaskut (/, :, ÷), neliöjuuri (√), eksponentti (^), kertolaskut (*, x), sulkeet, yhteenlaskut (+) ja pi (π) ovat sallittuja tässä vaiheessa
tai: Laskimen käyttö valintalistojen kanssa
- Valitse luettelosta oikea kategoria.
- Syötä sitten arvo, jonka haluat muuntaa.
- Valitse luettelosta yksikkö, joka vastaa muunnettavaa arvoa.
- Arvo muunnetaan sitten kaikkiin laskimen tuntemiin mittayksiköihin.
Matemaattiset lausekkeet
Laskin tukee myös matemaattisten lausekkeiden käyttöä. Numeroita voidaan siis laskea sekä yhteen, esimerkiksi '80 * 48 nHz', mutta myös erilaisia mittayksiköitä voidaan laskea yhteen suoraan muunnoksen kautta. Laskutoimitus voi esimerkiksi näyttää seuraavalta: '45 Nanohertsi + 13 Nanohertsi' tai '16mm x 83cm x 51dm = ? cm^3'. Näin yhteen laskettujen mittayksiköiden tulee luonnollisesti sopia yhteen ja toimia samassa laskutoimituksessa.
Matemaattiset funktiot
Matemaattisia funktioita exp, sin, acos, cos, pow, atan, sqrt, asin ja tan voidaan myös käyttää. Esimerkki: sin(π/2), sin(90), cos(pi/2), 2 exp 3, 3 pow 2, sqrt(4), atan(1/4), acos(1), tan(90°) tai asin(1/2). Voit kirjoittaa '4^3' sijasta myös '4 exp 3' tai '4 pow 3'. Voit kirjoittaa '√25' sijasta myös 'sqrt 25'.
Pyöristä tulos tiettyyn desimaalien määrään
Tarvittaessa tulos voidaan pyöristää tiettyyn desimaalien määrään missä tahansa, missä se on järkevää.
Numerot kymmenpotenssimuodossa
Mikäli valintamerkki on asetettu kohtaan Numerot kymmenpotenssimuodossa, näytetään vastaus eksponentiaalina, esimerkiksi 2,087 222 203 228 5×1022. Tässä esitysmuodossa numero segmentoidaan eksponenttiin, tässä 22, ja varsinaiseen numeroon, tässä 2,087 222 203 228 5. Laitteilla, joiden numeronäytöt ovat rajalliset, esimerkiksi taskulaskimet, numerot voidaan myös kirjoittaa muodossa 2,087 222 203 228 5E+22. Tämä tekee etenkin erittäin suurten tai erittäin pienten numeroiden lukemisen helpommaksi. Mikäli valintamerkkiä ei ole asetettu, esitetään tulos tavanomaisella tavalla, jossa yllä oleva esimerkki näyttäisi seuraavalta: 20 872 222 032 285 000 000 000. Tulosten esitystavasta riippumatta tämän laskimen maksimitarkkuus on 14 desimaalia. Tämän tulisi olla tarpeeksi tarkka useimmille käyttötarkoituksille.
- Muunna Nanohertsi - nHz Laskin
- Muunna Mikrohertsi - µHz Laskin
- Muunna Millihertsi - mHz Laskin
- Muunna Hertsi - Hz Laskin
- Muunna Dekahertsi - daHz Laskin
- Muunna Hehtohertsi - hHz Laskin
- Muunna Kilohertsi - kHz Laskin
- Muunna Megahertsi - MHz Laskin
- Muunna Gigahertsi - GHz Laskin
- Muunna Terahertsi - THz Laskin
- Muunna Petahertsi - PHz Laskin
- Muunna Eksahertsi - EHz Laskin
- Muunna Tsettahertsi - ZHz Laskin
- Muunna Jottahertsi - YHz Laskin
- Muunna Ronnahertsi - RHz Laskin
- Muunna Quennahertsi - QHz Laskin
- Muunna 1/s
- Muunna 1/min
- Muunna 1/h
- Muunna Planckin taajuus