Etsi ja poista päällekkäisyyksiä


Ohjelma päällekkäisyyksien
etsimiseksi ja poistamiseksi

Työskenteletkö tietojen parissa? Esimerkiksi markkinoinnissa osoiteluetteloiden kanssa? Sitten olet luultavasti jo harmitellut sitä, että tietojesi laatu ei useimmissa tapauksissa ole niin hyvä kuin se voisi olla. Ne sisältävät esimerkiksi usein päällekkäisiä merkintöjä, joita on vaikea tunnistaa, varsinkin jos ne ovat yritysten tai henkilöiden nimiä. Tai joudut kohtaamaan ongelman, kun joudut yhdistämään eri lähteistä peräisin olevia tietoja. Tutustu silloin seuraaviin tuotteisiin:

  • DedupeWizard 8: Selkeä ja helppokäyttöinen Excel-ohjelma, jonka avulla voi etsiä päällekkäisiä puhelinnumeroita, sähköposti- ja/tai postiosoitteita. Päällekkäisyyksien etsiminen voi tapahtua yhden osoitelistan sisällä tai vertailemalla kahta osoitelistaa, kuten esimerkiksi numerojen estoluetteloissa on käytäntönä.
  • DataQualityTools 8: DedupeWizardiin verrattuna DataQualityTools tarjoaa enemmän mahdollisuuksia etsiä päällekkäisyyksiä sekä monia eri toimintoja osoitteiden työstämiseen, esimerkiksi mahdollisuuden tiivistää tietokenttiä yhteen tai jakaa niitä osiin. Excel-tiedostojen ohella järjestelmä voi käsitellä myös tiedostoja ohjelmista ACCESS, dBase, VistaDB sekä tekstitiedostoja (.txt), ja se toimii yhdessä  MS SQL Server, ORACLE, MySQL sekä PostgreSQL palvelimien kanssa.
  • BatchDeduplicator 8: BatchDeduplicator etsii päällekkäisyyksiä pääpiirteissään samalla tavalla kuin DataQualityTools. Aivan kuten DataQualityTools -ohjelmalla voidaan myös tällä ohjelmalla ongelmitta työstää useita miljoonia tietueita. Projektit voidaan suunnitella siten, että niillä on tietty toteuttamisajankohta, esimerkiksi joka torstai kello 14:00.

Lisätietoja: www.dataqualityapps.com